Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

KOMOSIE werft aan: stafmedewerker beleid voor de sector van De Kringwinkel

Met deze functie vertegenwoordig je de sector op regionaal en op federaal niveau en ben je verantwoordelijk voor het beleids- en lobbywerk voor de sector van De Kringwinkel. Je bent verantwoordelijk voor een actief stakeholderbeleid. In overleg met de leden bepaal je de beleidsthema’s en zorg je ervoor dat die op de agenda komen bij de beleidsmakers. Daartoe analyseer je de sector- en de contextgegevens. Je onderzoekt innovatieve activiteiten voor de sector van De Kringwinkel met potentieel voor sociale tewerkstelling.

gepost op 14/03/2017Lees meer

Studiedag Sociaal aan de slag met voedseloverschotten - Leuven - 9/2/2017

Tijdens deze studiedag presenteerden we tussentijdse resultaten en lessons learned over innovatieve samenwerkingen tussen de sociale en reguliere economie om kwalitatieve voedseloverschotten te verwerken voor, of te verdelen aan mensen in armoede.

gepost op 23/02/2017Lees meer

Foodsavers

Deze nieuwe naam en het nieuwe logo, voor organisaties en besturen die sociaal aan de slag zijn met voedseloverschotten, werd officieel bekend gemaakt op onze druk bijgewoonde studiedag "Hefboomprojecten" in Leuven op 9 februari '17. Naar aanleiding daarvan stuurden we ook een persbericht uit en is de website www.Foodsavers.be online gezet, voorlopig nog met een tijdelijke intropagina. Een grote en spannende stap voor onze sector en ons project!

gepost op 23/02/2017Lees meer

De nieuwe Komozine is er

Hoeveel ton voedsel wist de Schenkingsbeurs op 1 jaar tijd te redden? Welke talenten werken in De Kringwinkel? Wat hebben de Energieconsulenten allemaal verwezenlijkt? Je leest het nu in een kraakversie Komozine, het...

gepost op 13/12/2016Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 130 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

                           www.foodsavers.be

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.