Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

Studiedag Sociaal aan de slag met voedseloverschotten - Leuven - 9/2/2017

Tijdens deze studiedag presenteerden we tussentijdse resultaten en lessons learned over innovatieve samenwerkingen tussen de sociale en reguliere economie om kwalitatieve voedseloverschotten te verwerken voor, of te verdelen aan mensen in armoede.

gepost op 23/02/2017Lees meer

Foodsavers

Deze nieuwe naam en het nieuwe logo, voor organisaties en besturen die sociaal aan de slag zijn met voedseloverschotten, werd officieel bekend gemaakt op onze druk bijgewoonde studiedag "Hefboomprojecten" in Leuven op 9 februari '17. Naar aanleiding daarvan stuurden we ook een persbericht uit en is de website www.Foodsavers.be online gezet, voorlopig nog met een tijdelijke intropagina. Een grote en spannende stap voor onze sector en ons project!

gepost op 23/02/2017Lees meer

De nieuwe Komozine is er

Hoeveel ton voedsel wist de Schenkingsbeurs op 1 jaar tijd te redden? Welke talenten werken in De Kringwinkel? Wat hebben de Energieconsulenten allemaal verwezenlijkt? Je leest het nu in een kraakversie Komozine, het...

gepost op 13/12/2016Lees meer

Hoe deed De Kringwinkel het het afgelopen jaar?

Dat kan je uitgebreid lezen in het sectorrapport van De Kringwinkel. Hoeveel goederen zamelde De Kringwinkel in, hoeveel mensen werkten er? Hoe ziet de toekomst er uit? Lees het hier

gepost op 24/11/2016Lees meer

De Schenkingsbeurs: meer dan 330 ton voedseloverschotten herverdeeld!

PERSBERICHT - 22/11/2016 Tijdens de officiële lancering van de Schenkingsbeurs in oktober 2015 wezen de federale minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus en drie aanwezige regionale ministers op de uitdagingen van voedselhulp in het kader van stijgende armoede. De Schenkingsbeurs wil een positieve bijdrage leveren. Sinds de creatie van het platform hebben al meer dan 300 sociale organisaties zich ingeschreven en werden al 330 ton voedseloverschotten herverdeeld, waarvan 270 ton in het voorbije jaar.

gepost op 22/11/2016Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 130 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

                           www.foodsavers.be

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.